vrijdag 6 maart 2015

Flexibele vergaderzaaltjes

Het hangt maar indirect samen met het hebben van flexplekken, maar ik wil het toch even genoemd hebben. Omdat we flexplekken hebben, heb je niet meer je eigen kantoor waarin je mensen ontvangt. We spreken dus regelmatig af in van te voren gereserveerde kamertjes of zaaltjes. Dat reserveren kan via een automatische reserveringssite, waarin je invult met hoeveel personen je komt en waarom en waartoe en zo. Dan ontvang je even later een mailtje van de zaal, die je heb gereserveerd - ja heus, van de zaal of de kamer. Alsof die dingen een eigen e-mailaccount hebben en lekker met personen zitten te mailen. 

Maar goed, nu is ons hoofdgebouw stevig in verbouwing. Overal worden zalen gesloopt, bij elkaar getrokken en van het nodige glaswerk voorzien. Zo wordt het lichter in de gangen en kunnen er grotere groepen in de klaslokalen. Dat levert op: minder zalen.

Het computersysteem houdt dat niet bij. Het systeem mailt blijkbaar niet naar de zalen, de zalen ook niet naar het systeem. Al twee keer stond ik daarom deze week voor een verrassing. Eén vergadering zou plaatsvinden in een wat grotere zaal - die helaas net onder handen werd genomen door de bouwvakkers. Er was slechts leegte en stof, tohu wabohu, zullen we maar op z'n oudtestamentisch zeggen. Toch maar verhuisd naar een andere zaal, ondanks de mail van de eerste dat we hem gereserveerd hadden. (We hebben niet teruggemaild: "Sorry, joh, vergaderen doen we niet in stof en as, en zeker niet zonder stoelen." Dat leek ons ook weer iets teveel.)

De tweede keer was het nog erger. De vergaderruimte die we hadden gereserveerd, bestond niet. Het was als het huis van Syrius Black in de Harry Potter-serie. De nummers ernaast bestonden wel, maar het nummer van de gereserveerde zaal niet. Tja, dan kun je natuurlijk naar je toverstok grijpen... maar een ander zaaltje pakken om toch even te vergaderen leek ons handiger. Ben benieuwd naar volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten